Ett välsorterad sortiment av
 Cannabis sativa L. 

Genom ett delägandeskap med våra bönder arbeta för att kvaliteten alltid ska vara av högsta klass. Allt från marken där den odlas, när och hur den skördas, hur den torkas, sorteras och rensas spelar otroligt stor roll för hur det material du handlar av oss ser ut, doftar och upplevs.

Att du som kund skall ha tillgång till ett stort utbud av den EU-godkända cannabis arterna ser vi som en självklarhet. Pga en hårt reglerad och kanske ibland en ologisk marknad blir det ännu viktigare för oss att ge dig som kund valmöjligheten och friheten att testa dig fram till vilken av de EU-godkända cannabisarterna och sortering av cannabis du trivs bäst med. För att förtydliga, gäller detta endast de arter av Cannabis sativa L. som är lagliga inom EU och har en THC halt under 0.2%.

Med sortering av cannabis menar vi vilka delar av växten som valts ut och paketerats till dig som kund. I dagsläget kan vi erbjuda hela buds utan frön, buds och blad i hackad form , enbart buds i hackad form samt trichomer som är i pulverform. 

Nordic Med Can i sitt ess!

Vår arbetsplats

 Alla produkter tillverkas, paketeras och skickas från vår anläggning i Falköping.

Sverige teamet

Cannabis sativa L.

Cannabis Sativa L.
Av Eu godkänd sort.

VD Aydin Darchini

Aydin Darchini
Grundare & VD

Sofia Alfredsson

Sofia Alfredsson
Information & tillverkning

Litauen teamet

Cannabis sativa L.

Cannabis Sativa L.
Av Eu godkänd sort.

Akvilė Mykolaitytė

Akvilė Mykolaitytė
Cosmetics production specialist

Almantas Riauba

Almantas Riauba
Production manager

Nerijus Riauba

Nerijus Riauba
Director

Nordic som företag.

Vår målsättning med Nordic Med Can är att skapa ett mästerverk. För oss är ett mästerverk ett bolag som tjänar sina kunder. Med andra ord är vårt mål och intresse att vara riktigt duktiga på att tjäna dig som kund.

Hur tjänar vi våra kunder? Genom att vara ärliga, transparenta och trygga i att göra fel. Det är så vi möjliggör utvecklingen av de bästa produkterna och tar fram material som är hjälpsamt för dig som kund. Mycket av det vi gör är att förutspå vad våra kunder kan tänkas ha behov av och användning för. Därför arbetar vi med ett kreativt förhållningssätt som möjliggör en innovativ och spännande produktutveckling.

Vi vill aldrig upprepa gamla produkter eller kopiera andra leverantörer utan alltid komma med något nytt. Vårt sätt att presentera, sälja och paketera hampa är väldigt unikt och något vi är otroligt stolta över. Vi är även ett företag som prioriterar tillgänglighet och service. Vi finns nästintill alltid tillgängliga på telefon och e-post. Om du gillar hur vi jobbar och våra produkter får du mer än gärna berätta om oss till nära och kära samt följa och dela oss på sociala medier.

Nordic Med Can i Sverige idag

Sedan vi startade 2016 har vi som företag varit med om flera turer i vad som får och inte får säljas här i Sverige och hur vi kan prata om hampa. Allt från polistillslag, hemsideleverantörer som stängt ner vår hemsida, försäkringsbolag och banker som inte vill jobba med oss, säljförbud på enskilda produkter från läkemedelsverket mm. Att bygga om vårt koncept gällande sortiment och information börjar bli vardagsmat. Fortfarande lär vi oss varje gång, mer än vi kunnat förutspå inte minst på en personlig nivå. Vi skulle utan överdrift kunna säga att detta har vart en otroligt intensiv och terapeutiskt resa =).

Vår målsättning är självklart att hålla oss inom lagens ramar och att förse dig som kund med den information du behöver för att det ska vara enkelt och att du kan känna dig trygg i att använda hampa. Efter Högsta domstolens dom i juni 2019 är vi tillbaka till att fokusera helt på rå hampa. Det vill säga; torkat växtmaterial direkt från hampaplantan.

Idag har vi ett av Sveriges största utbud av EU-godkänd industrihampa. Genom ett nära samarbete med våra bönder jobbar vi för att alltid ha den finaste kvalitén. Och genom att all vår hampa skickas till laboratorium för ett flertal analyser säkerställer vi både att du som kund får en säker produkt och en inblick i vad EU godkänd hampa faktiskt innehåller.

Framtidsplaner

Eftersom vi brinner för produktutveckling är nästa steg för oss är att titta ut mot Europa. Nordic Med Can EU i Litauen är nu registrerad. Detta är ett 50/50 partnerskap med våra bönder. Där kommer vi presentera och vidareutveckla hela vår produktserie som vi har byggt på under tre års tid. Vi ser verkligen fram emot samarbetet och det ska blir väldigt roligt att ha odling, tillverkning och koncept under ett och samma tak. Nordic Med Can EU kommer fokusera på att sälja Hampa/Cannabis som kosttillskott till EU länder dock inte Sverige.

Lite närmarare ”hemmaplan” har Läkemedelsverket i Norge nyligen gått ut med att dom är helt okej med att hampa och produkter från hampa som innehåller mindre än 0,2% THC att säljas som kosttillskott eller mat. Då vi redan har ett stort närverk i Norge är vi redan typ lite under radarn igång med Nordic Med Can Norge. Dock väntar vi på att politikerna skall få göra sitt innan vi officiellt sätter igång. Självklart kommer Nordic Med Can Norge sälja hela sortimentet.

Att ha i åtanke; Nordic Med Can EU samt Nordic Med Can Norge kommer ej sälja produkter till Sverige. Endast Nordic Med Can Sverige kommer sälja till Sverige.

Summering

Vi på Nordic Med Can har som vision att skapa ett företag och varumärke som fyller en funktion och som bygger på logik. Detta gör vi genom att skapa produkter och material med eftertanke. En av anledningarna till varför vi valde att öppna upp Nordic Med Can EU tillsammans med våra bönder är just pga. att få större kontroll över odlingen och hur hampan som är vårt råmaterial hanteras. Vad det leder till är att vi på Nordic skapar lite annorlunda men självklara produkter som förhoppningsvis ger dig som kund lite mer än du kunde förvänta dig. Nu kanske detta låter lite kaxigt, men för oss på Nordic är det helt otänkbart att ge dig som kund något annat än känslan av ”snyggt jobbat Nordic.”

Sist men inte minst.. Tack för att du tog dig tid till att läsa denna text och tveka inte att kontakta oss om du har frågor eller önskemål.